Hulp nodig? +31 84 872 5020
Betoverend Malta

Betoverend Malta

De zomer staat voor de deur dus het wordt weer tijd om op zoek te gaan naar een leuke zomervakantie. Wel het liefst een bestemming met een beetje zon natuurlijk. Naast lekker relaxen is het meestal ook fijn als je leuke dingen kunt doen op je vakantie, zoals een beetje cultuur opsnuiven. Een erg leuke bestemming om deze zomer te bezoeken is Malta. Deze Zuid-Europese dwergstaat ligt in de Middellandse Zee, tussen Noord Afrika en de Europese Mediterrane landen. Hierdoor zie je de invloeden van beide culturen terug op het eiland.

Vroeger was Malta een Engelse kolonie en tot op de dag van vandaag is Engels naast het Maltees nog steeds de officiële voertaal. Dat maakt het wel een stukje makkelijker om wegwijs te worden tijdens de vakantie. Valetta, de hoofdstad van Malta, is absoluut een hoogtepunt en mag niet worden overgeslagen. Alleen de straten van deze stad zijn al de moeite waard. Door de stad heen wandelen is al een bezienswaardigheid op zich. In Valetta bevindt zich onder andere het Nationaal Museum van de Schone Kunsten.

In dit indrukwekkende museum, gevestigd in een 16e eeuws rococogebouw, kun je een onwijs uitgebreide kunstcollectie bewonderen. Nog een plaatsje om te bezoeken is Mdina. Het is gelegen in het midden van het eiland en heeft slechts 500 inwoners. Het ommuurde plaatsje bestaat vooral uit gebouwen uit de middeleeuwen. Het beste kun je het stadje verkennen door een wandeling. Je komt dan langs huizen, kerkjes, kloosters en paleizen. De authentieke stad is een leuk en interessant uitstapje , zeker een mooie aanvulling op je reis in Malta. 

Het Blauwe Raam of Azure Window is een groot gat in de kliffen, waar je de blauwe zee door kunt zien. Het uitzicht is prachtig. Het gat is ontstaan door wind en erosie, wat er toe heeft geleid dat je met je eigen ogen kunt genieten van dit kleine natuurwonder. Een ander prachtig stukje natuur op Malta is de Blue Lagoon. Een dagtocht naar deze schitterende lagune is een echte aanrader. Als je met een bootje erover heen vaart lijkt het alsof je tijdelijk in het paradijs bent beland. Sla deze adembenemende excursie dus niet over! Heb jij nu ook al zin om die kant op te trekken en deze en vele andere bezienswaardigheden te bewonderen?

Gerelateerde artikelen