Hulp nodig? +31 84 872 5020
Bodrum, een stad voor iedereen

Bodrum, een stad voor iedereen

Een veelbezochte stad in Turkije is Bodrum. Het is een van de meest populaire vakantiebestemmingen en erg geliefd bij haar bezoekers. Deze stad heeft eigelijk voor iedereen wel iets te bieden, zoals bijvoorbeeld archeologische vondsten, ruïnes, stranden, mooie bootreizen en een goed uitgaansgebied.

Met temperaturen ruim boven de 30 graden is het zeker de ideale locatie voor vakantiegangers die van de zon houden. Daarnaast staat er in Bodrum ook nog eens een van de klassieke zeven wereldwonderen, namelijk het Mausoleum van Halicarnassus. Hier ligt de gouverneur Maussollos begraven, samen met zijn zus die tevens ook zijn echtgenote was. Dit prachtige bouwwerk uit de 3e eeuw voor Christus is erg populair onder toeristen en de moeite waard om zelf naar toe te gaan. Iets anders wat ook leuk is om te bezoeken is het kasteel van Bodrum. In de middeleeuwen werd het gebruikt ter bescherming voor piraten. Tegenwoordig zit er in het kasteel onder andere een onderwater archeologisch museum. Je vindt er ook het oudste scheepswrak ter wereld. Het uitzicht vanaf het kasteel is werkelijk adembenemend!

Voor de minder actieve vakantieganger is er ook van alles te doen, zoals de haven van Bodrum waar je veel restaurantjes, cafeetjes, en uitgaansgelegenheden vindt. Bijzonder is de drijvende discotheek Catamaran Club Bodrum. De dansvloer is van glas waardoor het lijkt alsof je danst op het water. In  de haven is het ook mogelijk bootreizen boeken die je langs de kust varen terwijl jij lekker kunt relaxen en genieten. Je kan ook een excursie maken naar het bekende Griekse eiland Kos. Wanneer je met het hele gezin op reis gaat is het leuk om naar het Dedeman Aquapark te gaan. Dit is het grootste waterpark in Turkije. Het park heeft veel attracties zoals talloze glijbanen, een crazy river, golfslagbad en restaurantjes. Al met al is Bodrum een fantastische vakantiebestemming met veel uiteenlopende bezienswaardigheden, attracties en dingen om te doen. Je zult je er zeker niet vervelen.

 

 

Gerelateerde artikelen