Hulp nodig? +31 84 872 5020
Gastartikel: Rotterdam, je moet het gezien hebben!

Gastartikel: Rotterdam, je moet het gezien hebben!

Door: Hans Kruis

Rotterdam is de op één na grootste stad van Nederland en ligt op één uur afstand ten zuiden van Amsterdam en op twee uur afstand ten noorden van Brussel. Het is een ontzettend moderne en diverse stad en lijkt totaal niet op een typisch grote Europese stad. Rotterdam heeft weinig historische bezienswaardigheden en haar architectuur is niet oud. Maar juist daarom valt Rotterdam zo op. Dat is het contrast met de rest van Europa.

Als je er nog nooit aan gedacht hebt om Rotterdam te bezoeken wordt het tijd van mening te veranderen want er zijn vele interessante attracties in deze havenstad. Natuurlijk wordt de stad overschaduwd door beroemdere steden als Amsterdam ( de populairste stad van Nederland) Brussel of Parijs die niet ver van Rotterdam zijn. Maar vergeet Rotterdam zeker niet! Een volledig Hollandse en Europese stad, maar ongelooflijk verschillend. Bekijk deze 10 redenen om Rotterdam te bezoeken voordat je een nieuwe trip organiseert.

9324006820_957d59bcd1_z

Als je je afvraagt wat je in Rotterdam moet doen, huur eerst een fiets! Iedereen fietst hier. Overal. De gehele stadsplanning van Rotterdam houdt rekening met de fietser, dus je vindt overal speciale fietspaden langs alle belangrijke wegen. Overal zijn parkeerplaatsen voor je fiets te vinden. Voetgangers moeten niet alleen oppassen voor auto’s maar ook voor fietsers. Als bezoeker van de stad kun je een fiets huren op het Centraal Station voor 7,50 euro per dag en door de stad rijden net zoals de lokale bevolking dit doet. Als je in het weekend aankomt ga dan zo snel mogelijk een fiets huren want op is op en je loopt de kans om deze unieke mogelijkheid te missen als je er niet snel bij bent.

3118363808_fac56647d7_z (1)

Rotterdam is een stad vol contrasten. Natuurlijk straalt de stad een Hollandse cultuur uit maar de bewoners van deze stad komen uit meer dan 160 verschillende landen. De havenstad heeft een internationale flair en op straat kun je dan ook vele verschillende talen horen spreken. Juist dat geeft Rotterdam een extra cultureel tintje. Dat de burgemeester van Rotterdam in Marokko geboren is verwondert niemand en versterkt nog eens het internationale karakter van de stad.

Rotterdam is er trots op een boegbeeld van moderniteit te zijn. De consequenties van de Tweede Wereld Oorlog hebben in de stad een gevoel voor wederopstanding veroorzaakt wat tot op heden voortduurt. De modernste ontwikkelingen wat bouwprojecten betreft, kun je in deze stad bewonderen. Rotterdam heeft de grootste skyline van Nederland en één van de grootste van Europa waar ze als één van de  toonaangevende hoogbouwsteden wordt beschouwd.

lees verder

Gerelateerde artikelen