Hulp nodig? +31 84 872 5020
Historisch Budapest

Historisch Budapest

Budapest of Boedapest, de hoofdstad van Hongarije is de laatste jaren steeds meer in trek bij bezoekers. Dit komt omdat de mooie stad verrassend veel te bieden heeft.

Door de stad heen loopt de rivier de Donau, die het stadsdeel Boeda van Pest scheidt. Vroeger heette de stad Pest-Boeda. Boeda is gelegen op de rechteroever van de Donou. Dit is het heuvelachtige gebied van de stad. De burcht van Boeda, Budavar ligt hier. Het is het grootste bouwwerk van het land en staat symbool voor de stad. In de burcht vind je onder andere het historisch museum van Boedapest. Dit zeer informatieve museum geeft de geschiedenis weer vanaf de Romeinse Tijd tot aan het heden. Daarnaast kan het museum helpen om de historische bezienswaardigheden in de stad nog beter te begrijpen en te plaatsen in de geschiedenis van Boedapest.

stedentrip boedapest

Ook vind je in de burcht de nationale bibliotheek en galerie. Verder staan er in de burchtwijk onder andere een burchttheater, de Matthiaskerk en een militair museum. Hoewel Godollo je misschien niet direct iets zegt was dit de stad van Sisi, de keizerin van Oostenrijk. Haar favoriete buitenverblijf staat hier. Het paleis heeft vele bestemmingen gehad en is later voor meerdere doeleinden gebruikt, waaronder huisvesting van het leger en bejaardentehuis. Momenteel is er het stedelijk museum in gevestigd. Rondom het paleis ligt een prachtig groot park waar je lekker kunt bijkomen en genieten van de rustgevende omgeving. Een ander mooi park ligt midden in de Donau. Het ligt op het Margarethaeiland en is via een brug te bereiken. Je vind er onder andere een openluchttheater, een kleine dierentuin, een kerk, kuurhotels, een zwembad en een strand. Er woont niemand op het eiland.Een van de mooiste gebouwen van Boedapest is het parlement. Het zeer grote gebouw kan je door de sterke beveiliging helaas niet van heel dichtbij zien, maar er worden wel rondleidingen gegeven op reservering! Zeker bijzonder om dat aan te vragen en de reis onvergetelijk te maken. 

Gerelateerde artikelen