Hulp nodig? +31 84 872 5020
Negen dagen culturele adrenaline

Negen dagen culturele adrenaline

Aan dans, muziek, kunst en theater geen gebrek op het 4+4 Days in Motion festival in Praag! Dit jaar is de 20e editie van het evenement! Vanuit de hele wereld komen er muzikanten, kunstenaars, theatermakers en andere artiesten richting Praag om op te treden en te genieten van de anderen acts, optredens en exposities.

Dit jaar wil het nieuwe innoverende theater projecten tentoonstellen. Er zullen vijf buitenlandse dans en theater producties worden opgevoerd. Ze komen uit Oostenrijk, Noorwegen, Israel en Amerika. De vijfde voorstelling is een samenwerking tussen Nederlandse en Belgische artiesten. Dit zijn stuk voor stuk leuke voorstellingen met humor, die wel de hedendaagse problematiek in de wereld behandelen. Er worden ook colleges gegeven door professoren met een unieke blik op de verschillende disciplines en het verwerken van sociale issues in de projecten. Voor mensen die zelf ook een beetje willen meedoen of hun mening willen delen is er ook de mogelijkheid zelf te discussiëren over dit soort onderwerpen. Veel van de stukken zijn ook erg provocerend en dwingen de kijker vragen te stellen over actualiteiten. Er zullen films worden vertoont van verschillende filmmakers, zowel beginnend als gevestigd en deze zijn zowel intrigerend als gewoon vermakelijk. Hoewel sommige stukken zich focussen op wat er momenteel speelt in de wereld zijn er ook projecten om gewoon te ontspannen en te lachen.

Het festival is negen dagen vol culturele adrenaline. Niet alle voorstellingen of kunstwerken zijn netjes in een theater of galerie te zien. Veel voorstellingen kun je ook buiten in de open lucht bekijken. Wandelend door de culturele stad kun je dus zo worden overvallen met een dans, muziek of theatervoorstelling. Ook wordt er gebruik gemaakt van leegstaande panden in het centrum van Praag in plaats van alleen maar de traditionele theaters. Dit zorgt voor een aparte en interessante ervaring. Zo zit het hele festival in elkaar, er wordt buiten de grenzen gekeken en gewerkt. Het festival is haast voor iedereen hartstikke leuk en goed te combineren met een trip naar Praag!

Gerelateerde artikelen