Hulp nodig? +31 84 872 5020
Onvergetelijk feesten op het Sziget Festival

Onvergetelijk feesten op het Sziget Festival

Het Sziget festival is een van de leukste festivals om deze zomer naar toe te gaan. Wanneer je klaar bent met je studie, tentamens of drukke (school)jaar is dit de ideale manier om heerlijk te relaxen en genieten. Zo’n 400.000 mensen trekken jaarlijks richting Hongarije om bij dit festival te zijn. Het vindt plaats op ‘The Island of Freedom’, een eiland in de Donau midden in Boedapest. Een week lang wordt het festival 24 uur per dag non stop gevierd. Op de vijftig podiums kom je grote sterren en opkomende talenten tegen.

Dit jaar treden onder andere Macklemore & Ryan Lewis, P!NK, Kasabian, Birdy, Rita Ora, Wiz Khalifa en Tom Odell op! Er komen onder andere genres als pop, rock, blues, jazz en metal voorbij. Naast muziek is is er nog veel meer te doen op het Sziget festival, zoals theatervoorstellingen en exposities. Op het festival lopen ontzettend veel verschillende nationaliteiten rond, iets wat je ook terug vindt in de keuken. Van Italiaans tot  Chinees en Hongaars, alles kom je er wel tegen. Op het eiland heb je ook een strand, waar je heerlijk kunt bijkomen. Omdat het festival in de zomer plaatsvind is het geen overbodige luxe om bij het strand lekker af te koelen of gewoon te genieten van de zon en even niets te doen.De centrale ligging van het festival is ook nog eens super fijn. Omdat het midden in het mooie Boedapest plaatsvind kun je de bezienswaardigheden in de stad ook bezoeken. Het is leuk om vanaf het eiland een veerboot naar de stad te nemen. Hier kun je dan een van de mooie Turkse badhuizen bezoeken of de vele mooie gebouwen of pleinen gaan bekijken.

Er zijn nog tal van dingen te doen in deze stad maar de vraag is of je er wel aan toe komt omdat er al zoveel te doen is op het festival. Het beste is gewoon er maar naar te gaan en het zelf mee te maken. Van 9 tot 16 augustus kun jij genieten van dit geweldige evenement

 

Gerelateerde artikelen