Hulp nodig? +31 84 872 5020
Vier de herfst in zonnig Agadir

Vier de herfst in zonnig Agadir

Het gure oktoberweer lekker ontlopen door een bezoekje te brengen aan de Marokkaanse stad Agadir. De letterlijke vertaling van de naam van de plaats betekent muur. Dit verwijst naar de muur die om de stad heen is gebouwd. In 1540 is deze gebouwd ter bescherming van de Portugezen. De restanten van de muur liggen op een heuvel en je kunt ze nog steeds gaan bekijken. Alleen al voor het uitzicht is een bezoek meer dan de moeite waard. Je kijkt uit over de haven, de stad en de oceaan en dat levert een beeldschoon plaatje op.

De stad is een badplaats maar heeft meer te bieden dan alleen zon zee en strand. Zo kun je een van de leuke marktjes bezoeken, zowel doordeweeks als in het weekend. Dit is een ware belevenis en het is zeker de moeite waard om lekker te verdwalen tussen alle kraampjes. Als je iets koopt kun je makkelijk afdingen, dat is heel normaal. Ook leuk, zeker voor kinderen, is de gratis dierentuin midden in de stad, waar je vooral heel veel verschillende vogels kunt vinden. Een andere plek waar je veel vogels kunt zien is bij de Sous-Massa. Op deze plek komen de rivieren Sous en Massa samen. Er leven in dit gebied ruim 250 vogels, waaronder flamingo’s. In Agadir bevind zich ook een klein gemeentelijk museum met veel Marokkaanse kunst. Het grootste gedeelte van de collectie is samengesteld door een Nederlander. Het is een erg leuk museum om iets meer te weten te komen over de regio en hun kunst en cultuur. De haven is een gezellige plek met restaurantjes en cafe’s waar je je zowel in de middag als in de avond goed kunt vermaken. Maar…de mooie strandzanden, aangename zeetemperatuur en prachtige blauwe zee maakt deze stad naast alle andere bezienswaardigheden ook de ideale badplaats. Het is een heerlijke stad om je vakantie door te brengen en heerlijk bij te kunnen komen! Dus vier de herfst in het zonnig Agadir!

[onehundredcities location=’location-agadir’ mapzoom=’8′ weather=’on/off’ lang=’eng/esp/ita’ panoramiocount=’3′ div=’block/float’ wiki=’on/off’ gmaps=’on/off’ panoramio=’on/off’ articles=’on/off’ logo=’on/off’]”

[selfie]

Gerelateerde artikelen